Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

23.03.2012

TEMPUS “ECOMMIS” набирає обертів

Наш університет в черговий раз підтвердив свій лозунг « НГУ – відповідність часу», ставши одним із переможців міжнародного проекту TEMPUS “ECOMMIS” Дворівневі програми навчання електронній комерції для розвитку інформаційного суспільства в Росії, Україні, Ізраїлі, котрий фінансується за підтримки Європейської Комісії. ( Між іншим серед 531 заявки Європейською комісією схвалюються лише близько 60 проектів) . Партнерами нашого університету будуть такі провідні закордонні вищі навчальні заклади, як Технічний університет Берліна (Германія), Університет прикладних наук Фонтіс (Ейндховен, Нідерланди), Ізраїльський інститут технологій (Хайфа, Ізраїль), Вільнюський технічний університет ім. Гедимінаса (Литва, координатор проекту) та ін.

22 березня з цього приводу директор інституту економіки , Олександр Іванович Шаров, провів організаційні збори для молодих викладачів, котрим випала цікава можливість взяти участь у цій програмі. У зв’язку з тим, що у нас час стрімко зростає роль електронних систем в економіці, є необхідність у підготовці висококваліфікованих спеціалістів нових напрямків в області інформаційних технологій, з урахуванням принципів Болонського процесу. Тож, цілями цього проекту є :

Створення 4 нових навчальних курсів з підготовки бакалаврів та магістрів за такими фахами:

- електронна комерція;

- Інтернет торгівля на фінансових ринках та системах фондового ринку;

- інформаційні системи для фінансового аналізу і інвестицій;

- системи планування ресурсів підприємств (ERP SYSTEMS).

До того ж, окрім підготовки дипломованих спеціалістів, можна буде отримати базові дані з цих дисциплін на курсах та отримати відповідний сертифікат. Також, в рамках проекту, планується проведення трьох ділових бізнес ігор практичної спрямованості ( Інтернет торгівля, електронні системи документообігу , Інтернет маркетинг), створення нової інфраструктури, та будуть введені п’ять нових модулів.

Впровадження проекту складається з трьох етапів :

  1. Початок проекту (15.10.11 – 14.10.12), на якому будуть проаналізовані існуючі навчальні плани, розроблені нові, створені додаткові програми (тренінги).
  2. Етап реалізації (15.10.12-14.10.13), в ході якого планується провести повну модернізацію навчальних планів відповідно до вимог ECTS, отримати акредитацію на рівні вищого навчального закладу, установити обладнання для комп’ютерних класів, завершити розробку навчальних програм для неакадемічних груп, а також провести підготовку викладацького складу ( стажування у Європі, участь у майстер-класах, тренінгах).
  3. Етап впровадження (15.10.13-14.10.14). На цьому етапі проводиться акредитація та затвердження навчальних планів та модулів на національному рівні. Буде відібрана група студентів для навчання за новою програмою.

Для втілення всіх цих наукових ідей, авжеж, потрібен неабиякий кадровий склад. Я гадаю, з цим нашому університету пощастило. На засіданні були присутні молоді та перспективні викладачі з таких факультетів, як ФІТ, ФЕФ, ЮФ. Основними вимогами до них, як можливих учасників проекту є, в першу чергу бажання присвятити себе викладацькій діяльності, володіння англійською (адже, як мінімум, всі нові програми будуть цією мовою) та готовність до змін.

Детальніше з цим проектом можна ознайомитися на сайті ecommis.eu

Ліка Мушкудіані, студентський прес-центр


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт