Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

13.03.2012

Шевченківські читання в НГУ

12 березня у Центрі культури української мови НГУ відбулися читання "Шевченка вільне слово житиме в віках", приурочений рокам творчості Тараса Григоровича Шевченка, діяча української культури, ім'я якого лунає на весь Світ. 

Ініціаторами свята були викладачі кафедри історії та політичної теорії. А цей, суто викладацький задум втілили у життя студенти-першокурсники груп САіт, ФЕ, ГРг, та ГЛгр. Підготовка до концерту проводилась приблизно два тижні, і слід зазначити, що кожна академічна група готувала свої номери окремо від інших груп. 


1.jpg
,/p>

Пам'ять Тараса Григоровича вшанували хвилиною мовчання. Глядачі почули факти з біографії Великого майстра слова, та пройнялись поезією Шевченка, яка супроводжувалась та ілюструвалась ліричною музикою та артистичними постановками акторів-аматорів. Також присутні почули вірші Тараса Шевченка французькою, російською, болгарською, білоруською, польською мовами, а також студент з Китаю Сунь Кай висловив свої враження про поезію Шевченка, та розповів вірш "Садок вишневий коло хати". Цікавою була постановка поеми "Катерина". На завершення почули чуттєву пісню, яка співалась акапельно, та теплі побажання й заклики плекати Шевченкове слово.

2.jpg

Цим концертом організатори та учасники намагались донести до глядача те, що рідна мова має лунати у кожного в сердці та душі. І їм це вдалось!

Діана Максименко,

студентський прес-центр НГУ

До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт