Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

25.01.2012

Виставка до дня народження Висоцького в НГУ

З 24 по 27 січня в бібліотеці Національного гірничого університету проходить виставка-експозиція до дня народження В. Висоцького: "Среди нехоженных путей один – пусть мой. Среди невзятых рубежей один – за мной"


Володимир Висоцький написав близько 700 пісень і віршів, з великим успіхом гастролював у СРСР і за кордоном. Самостійно й у співавторстві створив кілька прозаїчних творів. Як актор зіграв близько тридцяти ролей у фільмах (зокрема «Місце зустрічі змінити не можна», «Вертикаль»). Був учасником постійної трупи театру Драми і комедії на Таганці.

Висоцький особливо прославився виконанням своїх авторських пісень під акустичну гітару. У роки суворої цензури він зачіпав цілу низку заборонених тем, чому і сам багато в чому був під забороною, — в радянські часи його записи розповсюджувалися майже виключно на магнітоальбомах, заборонялися зйомки у низці фільмів, виїхати за кордон стало можливим тільки завдяки активним діям дружини — французької актриси Марини Владі.

16 квітня 1980 року відбулася остання зйомка концерту Висоцького в Ленінградському БДТ, де він виконував пісні «Кони привередливые», «Купола», «Охота на волков» і розповідав про свою творчість. Фрагмент цієї зйомки увійшов до передачі В. Виноградова «Я возвращаю ваш портрет». На зворотній стороні подвійного альбому «Сыновья уходят в бой» фотографії саме з цього концерту.

22 червня 1980 року відбувся один з останніх концертів Висоцького в (в Калінінграді), на котрому йому стало погано. Цікаво те, що рівно за рік до смерті Висоцький переживає клінічну смерть. Це відбулося 25 липня 1979 року під час гастролей. Багато подробиць свого похорону й встановлення пам'ятника на могилі Висоцький передбачав, вони описані в пісні «Пам'ятник». Помер артист 25 липня 1980 року о 4:10 ранку в своїй квартирі на Малій Грузинській, 28. Висоцький не витримав власного ритму життя, не витримало серце. 28 липня 1980 року Висоцького ховала, здавалося, вся Москва, хоча офіційного повідомлення про смерть не було — в цей час проходила московська Олімпіада. Тільки над віконцем театральної каси було вивішене скромне оголошення: «Помер актор Володимир Висоцький.»


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт