Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

24.01.2012

В день злуки - тримаємось за руки

   День соборності України - свято, що відзначається щороку 22 січня. Того дня 1919 року у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки (об'єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об'єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну. Сьогодні День Соборності є нагадуванням про те, що сила нашої держави в неподільності українських земель, єдності і дружності її громадян. 1990 року сотні тисяч людей утворили живий ланцюг, який з'єднав Київ та Львів на пам'ять про цю подію. Продовжуючи цю традицію, у неділю, 22 січня 2012 о 14:00 відбулась Всеукраїнська акція "Ланцюг єдності".



На 93-ї річницю Дня Соборності України у Дніпропетровську на Новому мості активна студентська молодь об'єднала лівий і правий береги. Тримаючи прапори, і співаючи патріотичні пісні активісти вирушили з обох кінців мосту, і зустрілись на його середині. Надалі молодь вирушила на Європейську площу. На цій зустрічі були присутні тележурналісти з 9, 11 каналів та з каналу 1+1. Слід зазначити, що акція "Ланцюг єдності" одночасно відбувалась у 20 містах України. Завдяки цій події кожен став частинкою історії, відчув гордість за свою Батьківщину та просто здобув нові враження й бадьорий настрій. "Я не пошкодував, що взяв участь у цьому мітингу. Дуже б хотілось, аби щороку кількість учасників зростала, і українці відчували тепло в серцях, гордість за свою країну, незважаючи на деяку нестабільність у економіці, й розуміли те, що разом ми є силою", - поділився своїми враженнями один із учасників акції Сергій Коновалов. 


Навіть холодний вітер та змерзлі руки не стали приводом для поганого настрою - молодь зігрівала одне одного щирими усмішками.

1.JPG


До речі, одним із організаторів цього мітингу була Дар'я Ткацевич, Голова комітету в справах молоді Національного гірничого університету, яка не лише вирішувала організаційні питання, а й протягом всього мітингу "запалювала" в учасників бадьорий настрій. Дар'я розповіла: "До акції ми готувалися з вівторка. З Сашком Пономаренком вирішили: недопустимо, якщо Дніпропетровськ залишиться осторонь. Організацією задоволена, управління внутрішньої політики пішло нам назустріч, а управління у справах молоді та спорту допомогло деякими матеріалами. Акція пройшла добре, без ексцесів. Ми не мали на меті "піарити" свої організації, а хотіли привернути увагу мешканців міста до важливої події. Радісно відзначити, що підходили до нас люди різного віку і висловлювали задоволення дружною атмосферою серед молоді. Тож все зроблене недаремно! Я задоволена!"


Діана Максименко, студентський прес-центр Національного гірничого університету


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт