Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

16.01.2012

Дебатний турнір в НГУ

Молодь Гірничого університету позмагається у дискусіях на економічну тематику. Щоб перемогти, потрібно бути харизматичним, зрозумілим і добре володіти мовою.


21-22 січня у приміщенні НГУ молоді люди з Дніпропетровська та інших міст країни позмагаються у мистецтві дебатів. Переконувати один одного потрібно буде на економічну тематику: як по теоретичних тезах економіки, так і по сучасних реаліях.

Леся Гойчук вже 6 років бере участь в подібних турнірах , а тепер вона в складі журі, разом з експертами економіки та викладачами НГУ. Подібні ігри проводяться на різну тематику, вчать аналізувати факти та аргументувати свою точку зору, вважає дівчина.

- Завдання будуть декількох рівнів складності, складні теми будуть оголошені заздалегідь і до них можна буде підготуватися, - каже Леся Гойчук. - Але основними будуть теми, які стосуються нинішньої ситуації в світі, яку ми щодня спостерігаємо в ЗМІ.

Крім Дніпропетровська, учасники приїдуть з Києва, Донецька, Одеси, Івано-Франківська та інших міст України. Це не тільки студенти, але й школярі. За словами організаторів, незважаючи на юний вік, учні шкіл теж часто показують високий рівень знань і навіть виграють у своїх старших суперників. Але головне в дебатах - не просто отримати задоволення і перемогти інших, а в ігровій формі навчитися спілкуванню і зацікавитися тематикою.

- Дебати розвивають критичне мислення, людина дивиться на одну тему з різних сторін. Це важливо, тому що навіть нинішня система освіти пропонує вивчення однієї точки зору, - каже член оргкомітету дебатного турніру Євген Кузьменко. - А змагальний принцип стимулює зацікавленість молоді вивчати певні теми. До того ж, у нинішніх школах дітей не вчать говорити, учні відповідають фразами, завченими в підручниках. А на дебатах молоді люди можуть розвинути здібності до спілкування і висловлення своєї позиції.

Для участі в турнірі в НГУ зберуться близько 100 учасників, кожна команда складається з двох осіб, а проходити турнір буде відразу в багатьох аудиторіях: по 8 чоловік у кожній. Таким чином, всі, хто візьме участь в турнірі, зможе висловитися і виявити свої здібності.

Щоб взяти участь у дебатному турнірі, потрібно до 18 січня заповнити електронну форму на сайті (http://fdu-ukraine.org/blog/post/admin/2012/01/vdkrito-restratsyu-na-vdet-economics/), після чого організатори з вами зв'яжуться і повідомлять про своє рішення. Якщо ж ви хочете поспостерігати за змаганнями, то о 10 годині ранку 21 січня можна прийти до актової зали НГУ, де відбудеться відкриття турніру.

Тетяна Гонченко


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт