Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

17.01.2014

НГУ відвідає Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Анатолійович Ставицький

17 січня 2014 року о 10.00 до НГУ з робочим візитом завітає Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Анатолійович Ставицький. У рамках зустрічі заплановано відвідини Лабораторії геомеханіки ДТЕК ( У жовтні 2013 року керівники компанії ДТЕК і НГУ офіційно відкрили новий навчальний структурний підрозділ – Лабораторію геомеханіки ДТЕК. Призначенням лабораторії є виконання досліджень в шахтах при впровадженні нової техніки і нестандартних технологій. Новий для НГУ науковий підрозділ був створений компанією ДТЕК з розумінням важливості застосування сучасних засобів моделювання і прогнозу поведінки гірничих порід при відпрацюванні вугільних родовищ і забезпечення безпеки людей, що працюють у вибоях. Лабораторна база цього дослідницького підрозділу розташована в корпусах університету. Вона постійно поповнюватиметься сучасним дослідницьким обладнанням).

Е.А. Ставицький відвідає також Авторизований навчальний центр Schneider Electric (Центр діє при кафедрі електропривода з 2006 року, він є частиною міжнародної компанії Schneider Electric - світового лідера в галузі розподіу електроенергії і автоматизації промислових процесів. Центр сприяє тому, що студенти набувають навичок налаштування сучасних цифрових електроприводів і засобів автоматизації; інженерно-технічні працівники промислових підприємств, монтажних, налагоджувальних і проектних організацій підвищують кваліфікацію).

Увазі Міністра буде представлено Виставку науково-технічних досягнень НГУ (сконструйовані діючі моделі гібридних автомобілів, перший в Україні студентський «сонцемобіль» (керівник доцент К.М.Бас); упроваджені на багатьох шахтах нові гумотросові канати для шахтних підйомників (проект доцента Д.Л. Колосова); проект свердловинної підземної газифікації вугілля (СПГВ). Його сутність полягає у розробці нових технологічних схем СПГВ, що дозволяють забезпечити видобуток, комплексну переробку продуктів газифікації й рекуперацію тепла порід у режимі керованого процесу на оригінальній конструкції газогенератора. Дана технологія пройшла всі стадії перевірки у Польщі на шахті Барбара. Отримано 84 патенти і сьогодні ця технологія впроваджується на вугільних шахтах ДТЕК. Тестові дослідження, проведені на шахті «Ювілейна», підтверджують ефективність застосування СПГВ для відпрацювання тонких вугільних запасів Західного Донбасу)

У кінці зустрічі об 11.10 відбудеться спілкування зі студентами НГУ й інших ВНЗ м. Дніпропетровська ( Зала вченої ради НГУ 1/104)


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт