Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

05.03.2014

Спілка ректорів ВНЗ України рішуче засуджує рішення влади Російської Федерації про застосування військової сили на нашій території, - Леонід Губерський

Україна переживає один із найскладніших історичних періодів свого існування. Під загрозою опинилися суверенітет і незалежність нашої держави. У порушення міжнародних угод відбулася пряма інтервенція збройних сил Російської Федерації в Автономну Республіку Крим – невід’ємну територію суверенної та незалежної держави Україна.   За нормами міжнародного права – це  злочин.

Спілка ректорів вищих навчальних закладів України рішуче засуджує рішення влади Російської Федерації про застосування військової сили на нашій території.

Ми відкидаємо безпідставні і надумані російською стороною аргументи щодо обмеження прав російськомовних громадян України, зокрема на здобуття освіти. Адже в Автономній Республіці Крим у загальноосвітніх школах російською мовою навчаються 90 відсотків учнів, у вищих навчальних закладах – 90-95 відсотків студентів, а у професійно-технічних навчальних закладах викладання здійснюється тільки російською мовою.

Спілка ректорів підтримує дії Верховної Ради України та Уряду, спрямовані на побудову демократичного суспільства,  збереження незалежності й цілісності нашої держави.

Ми закликаємо ректорів вищих навчальних закладів України:

1. Невідкладно провести позачергові засідання Вчених рад навчальних закладів за участю органів студентського самоврядування, на яких засудити іноземне збройне вторгнення на територію України та заявити про  недопущення сепаратистських дій з боку окремих громадян і політиків та іноземних посланців.

2. Провести серед громадськості регіону роз’яснювальну роботу щодо збереження цілісності України та переходу нашої держави від диктатури до побудови демократичного суспільства.

3. Звернутися до університетів-партнерів з Російської Федерації з роз’ясненням, що в Україні відбулося повалення диктатури усім українським народом і закликати їх, як моральних авторитетів Російської Федерації, підтримати український народ і державу,   закликати владу Росії не допустити ворожнечі між двома слов’янськими народами, руйнування історичних зв’язків двох держав у сфері освіти, науки, культури, економіки та на родинному рівні.

Спілка ректорів закликає українських освітян і науковців, викладачів і студентів, весь народ України згуртуватися та об’єднатися у відповідальний для країни час, адже саме зараз потрібна консолідація і національна єдність, недопущення протистояння у суспільстві. Закликаємо вас зберігати спокій і витримку, діяти виважено і толерантно, а у випадку потреби виступити на захист нашої Батьківщини.

Слава Україні!

 

З повагою

Президент Спілки ректорів                                                                  Л. В. Губерський"


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт