Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

20.03.2014

Звітує Українсько-Японський центр НГУ

На засіданні ректорату 18 березня звітувала про діяльність Українсько-Японського центру його директор Т.Ю. Введенська

Зокрема, Тетяна Юріївна відзначила, що з кожним роком збільшується необхідність вивчення японської мови, оскільки поглиблюються відносини між нашими країнами. До цього часу її викладання здійснювалось лише у декількох навчальних закладах. Наші курси призначені для широкого кола людей, які цікавляться Японією і кому необхідно оволодіти японською мовою з професійною метою. Навчання проводиться із залученням як місцевих, так і японських викладачів. Японськими експертами розроблена учбова програма, яка відповідає таким рівням: початковий; рівень для тих, хто продовжує вивчати мову; середньо-високий рівень; високий рівень.


Цього року в основному робота центру зосереджувалась на популяризації японської культури, працювали курси з японських мистецтв.

Для бажаючих докладніше познайомитися із культурою та національними традиціями Японії у Центрі проводяться заняття із старовинних мистецтв Країни квітучої сакури: чайна церемонія, ікебана, каліграфія, орігамі


Заняття з чайного дійства відбуваються в унікальній традиційній японській кімнаті, яка була презентована УЯЦ НГУ японськими партнерами з нагоди відкриття Центру. Слухачі тут можуть отримати комплект навчально-методичних матеріалів для вивчення мови та мають право тимчасово користуватися обладнанням і посудом Центру для вивчення курсів ікебани, каліграфії або чайної церемонії.

Українсько-японський центр НГУ – це: організація курсів із вивчення японської мови; запрошення до співпраці японських експертів, які сприяють реалізації місцевих проектів та програм; створення та забезпечення діяльності бібліотеки японської літератури (відео- та аудіо матеріали); організація курсів і майстер-класів із вивчення ікебани, японської каліграфії, чайної церемонії; проведення виставок у галузі освіти, науки та культури за участю японських партнерів; організація бізнес-семінарів та семінарів із проблем співпраці з діловими і культурними японськими партнерами.

Довідки за телефонами:

46-99-64; 47-16-54; 0679681826


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт