Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри

28.03.2014

Мандруємо Україною та світом Канада – країна традицій та можливостей

У Центрі мовної підготовки ДВНЗ «НГУ» пройшов тематичний вечір, присвячений другій за величиною країні світу – Канаді.

Подібні заходи, підкреслимо, англійською мовою традиційно проводяться членами клубу «Мандруємо Україною та світом».

Поділитися враженнями про далеку Канаду прийшла асистент кафедри маркшейдерії, випускниця НГУ та Центру мовної підготовки Марина Володимирівна Чемакіна.

Вона знає про Канаду не лише з книжок і фільмів, тож поділилася з нами власними досвідом і враженнями від подорожі в цю заокеанську країну.

На зустрічі з Мариною були присутні студенти економічних спеціальностей, а також представники гірничого, геологорозвідувального факультету та факультету будівництва. Як маркшейдер Марина цікаво розповіла про особливості геологічної будови ґрунту під найбільшим містом Канади - Торонто; про новітні технології та труднощі, що виникають із будівництвом громадських об’єктів у стислих умовах, а також про будівництво та експлуатацію промислових об’єктів (наприклад, соляні шахти Торонто, видобуток солі з яких забезпечує рух автомобільного транспорту на основних автомагістралях країни в умовах суворого зимового клімату).

Слухачі Центру мовної підготовки зацікавилися інформацією щодо використання альтернативних джерел енергії. Гостя продемонструвала відеоматеріал про використання енергії Ніагарського водоспаду для забезпечення електроенергією майже четвертої частини міста Торонто.

Також у рамках зустрічі Марина розповідала про «візитні картки» Канади, однією з яких є телевізійна башта CN-Tower. Сьогодні CN-Tower є найвищою окремо стоячою будівлею в Західній Півкулі (її висота складає 533 метри над рівнем озера Онтаріо). У 1995 році цю телевізійну башту було проголошено сучасним «Сьомим Чудом Світу» (за даними американської асоціації інженерів громадянського будівництва).

Багато цікавого ми дізналися про традиції в Канаді, життя іммігрантів та можливості, які відкриваються перед кожним, хто планує жити, навчатися й працювати у Канаді. Кожен із слухачів Центру мовної підготовки із задоволенням долучився до такої різнопланової і захоплюючої інформації про країну «кленових листків».

Трегуб Юлія, асистент кафедри геодезії, слухачка Центру мовної підготовки


До списку


На головну

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт